Градоначалникот денес на терен - вршеше увид на тековните градежни активности во Охрид

 Градоначалникот Константин Георгиески денеска изврши увид на тековните градежни активности на повеќе локации во општина Охрид, кои се финансирани од општинскиот буџет.

На улица „15-ти Корпус“ во тек е отстранувањето на стариот асфалт и се вршат подготвителни работи за поставување на новиот асфалтен слој на коловозот. Во рамки на проектот за реконструкција на оваа улица, се врши и изградба на четири потпорни ѕидови, а во завршна фаза е поставувањето на тротоарските рабници.

Градоначалникот беше во посета и на градежните активности за реконструкција на улицата „Прва Македонска ударна бригада“. На оваа улица во моментот се работи на уредување и поплочување на тротоарите со бехатон.

Исто така, градоначалникот заедно со тимот на соработници направи увид и на градежните активности за реконструкција на улицата „Абас Емин“ каде што екипите на ЈП „Нискоградба“ вршат изведба на приклучоци за фекална канализација.

Беше направен и теренски увид на активностите од првата фаза за поставувањето на атмосферска канализација на улицата „Дејан Војвода“.

Во рамки на теренската посета, беше направен увид и на работните активности во населбата „Христо Узунов“ каде што денеска започна реконструкцијата на краци од улицата „Даме Груев“.


 Извор: www.ohrid.gov.mk