Фото на насловна - Охрид, 1965 година

 Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна датира од далечната 1965 година. 

Поглед кон Езерото и Горица низ Г'рдано - фотографија која потсетува на убави, спокојни времиња, и секако го прикажува автентичниот изглед на Охрид.

 Ова парче убавина за јавноста го постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.