Фото на насловна - Охрид во 30-те години на минатиот век

 Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна, претставува крајезерски зимски пејзаж на некогашниот Охрид. 

Станува збор за снежен Охрид фотографиран кон крајот на 30-те години  на минатиот век, и е уште еден доказ дека Охрид секогаш е прекрасен.

Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Љупчо Маркоски.