Фото на насловна - Охрид, 1954 година

 Фотографијата која ќе ја краси нашата насловна страна овие денови е уште едно убаво враќање кон спомените од некогаш.

 Спростур на мрежи за риболов, на плажата Канео,  датира од далечната 1954 година. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.