Фото на насловна - охридската стара чаршија во шеесеттите години на минатиот век

  Старата охридска чаршија во периодот на шеесеттите години од минатиот век.

Приказ на улицата која сега има нов лик, културата и модата од едно минато време со свои белези кои оставија длабоки траги, па граѓаните со доза носталгичност се сеќаваат и зборуваат за некогаш.

  Ние постојано потсетуваме на минатото преку интересни фотографии кои се украс на нашата насловна страна. Деновиве, изборот е фотографија од приватната колекција на нашиот сограѓанин Климе Белкоски.