Фото на насловна - Охрид, 1978

 Насловната фотографија која ќе ја краси нашата страна наредниве денови, не носи на Охридското пристаниште во далечната 1978 година.

 Сончев, раздвижен Охрид, преполн со луѓе, онаков како секогаш треба да биде. Фотографијата е од приватната колекција на нашиот сограѓанин Климе Белкоски.