Манастирскиот комплекс Свети Наум во 1917 година

 Сеќавањата на минатото секогаш побудуваат чувства, и луѓето обично со носталгија споделуваат приказни и овековечени моменти од некое минато време.

 Фејсбук групата `Охрид слики од минатото` постои со цел што повеќе фотографии да се споделат од времињата кои некогаш биле актуелни, да ни претстават дел од историјата и кутлурата на градот.

 Фотографија која го заслужи местото на нашата насловна страна е фотографијата која датира од 1917 година, а го претставува манастирскиот комплекс Свети Наум. Ја позајмивме од `Охрид слики од минатото` а за јавноста ја постираше Милчо Георгиевски.