НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид повторно со нови наслови во книжниот фонд

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Бел демон” – Славко Илоски
 • “Чекори под патот” – Вера М. Самарјанин
 • “Црногорски шеги” – Миле Д. Миќуновиќ
 • “Јазол до срцето” – Марија Џоџа Симон
 • “Киндер квачка” – Киро Донев
 • “Константин С. Шахов – книжевност” – Томе Груевски
 • “Поколенија” – Вера М. Самарјанин
 • “Златното јаболко” – Христо Петрески
 • “Љубов и страв” – Вера М. Самарјанин
 • “Кога светот беше млад” – Јирг Шубигер
 • “На дланка” – Вера М. Самарјанин
 • “Децата од моето училиште” – Јадранка Клисарова