Од среда потопло време и сонце

Метеоролозите предвидуваат дожд до средината на следнава работна недела, а веќе од среда се очекуваат конечно малку повисоки температури, како што всушност доликува на пролетта. Тоа значи дека и следниве два дена минималните температури ќе се движат од 3, односно 4˚С, а максималните во понеделник до 9˚, а вторник до 10˚С. Од среда настапува затоплување, благ пораст на температурите и сосема мали шанси за дожд, па до в недела се очекува дневните температури да достигнат до 18˚С.