Ново детско игралиште на патеката кон "Горица"

Се гради ново детско игралиште на пешачката патеката кон „Горица“ во непосредна близина на фитнес зоната.

На локацијата веќе се поставени најсовремени реквизити, кои се прилагодени и за дечиња со посебни потреби. Во тек се работни активности за поставување на специјална гумирана подлога, која е во согласност со стандардите за безбедност.

Со цел да се подобрат условите за забава на најмладите, планирана е изградба на детски игралишта во непосредна близина на ОУ „Григор Прличев“ и во населбата „Црногорци“ во непосредна близина на новиот терен за баскет.

Вредноста на трите детски игралишта е 3.446.113 денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Охрид.

 

 

 Извор: www.ohrid.gov.mk