Фото на насловна - мостот кај каналот Студенчишта во минатото

 Деновиве уште една прекрасна фотографија од минатото на Охрид ќе ја краси нашата насловна страна. 

За генерацииите кои паметат, потсетување, за младите претставување - еве како изгледаше стариот мост кај Студенчишта во минатото на Охрид. 

Фотографијата ја позајмивме од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", каде за јавноста ја постираше Климе Белкоски.