Понудата на охридската Библиотека збогатена со уште девет наслови

 Од продукцијата на издавачката куќа Просветно дело НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ги препорачува своевидните енциклопедии: Историја на античкиот свет од Мишел Анхелико  и 1001 Прашање и одговори за човечкото тело.

Во денешниот избор од нови книги ви ги препорачуваме и следниве наслови:  Цвеќиња од Круш Афонсо – Полица, Не е баш совршената мајка во издание на Сакам книги од авторот  Ејми Молој, Еден плус еден од Мојсеј Џоџо и Вдовицата од Фиона бартон, обете во издание на Култура како и трите следни наслови во издание на Матица македонска: Девојчето што молчеше  од Јорт Микаел, Цвеќе над Инферно – Иларија Тути и Тоа е само љубов од  Мари Форс.

Во ова време на Ковид – 19 библиотеката од понеделник до петок е отворена за читателите од 8 и 30 до 18 и 30 часот со пауза за дезинфекција од половина час со почеток во 13 часот.
Годишната членарина за деца е 200 а за ворасни 300 денари.