Фото на насловна - конаците во Св. Наум, 90-те години на минатиот век

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна е од поблиското минато на Охрид. 

Станува збор за приказ на дел од манастирските конаци на Свети Наум, пред нивното реновирање и модернизација во  90-те години од минатиот век. 

Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски, а е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото".