Концерт на Четкар на плоштадот во Охрид

 На националниот празник 11 Октомври,  во  недела   со почеток во 13 часот на плоштадот  „Св. Климент Охридски“ во Охрид концерт ќе одржи Владимир Василески – Четкар со неговиот бенд.

Концертот ќе се одржи по строго предвидените мерки за заштита од КОВИД 19. Екипи на Црвен Крст- Охрид ќе им  мерат телесна температура на присутните , а задолжителна ќе биде и дезинфекцијата на раце.

Организаторите упатуваат апел до сите  оние кои сакаат да бидат дел од музичкиот настан да ги почитуваат и да се придржуваат кон  пропишаните протоколи за заштита  и спречување на ширење на заразата, односно да носат заштитни маски за уста и нос и да го држат потребното растојание меѓу себе  од  минимум два метри.


Извор: www.ohrid.gov.mk