Фото на насловна - Охрид, 1967 година

 Време е за нова фотографија на нашата насловна страна, секако како дел од минатото на Охрид. 

Изборот овој пат, како и многу пати до сега, е детаљ од охридската чаршија, од време кое е далечно над педесет години наназад. 

Фотографијата е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", а како што беше забележано, датира од 1967 година.