Фото на насловна - На пристаниште, 1963

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна датира од далечната 1963 година. 

Погледнете како изгледало охридското пристаниште пред неполни 60 години, кога, секако било привлечно за прошетки и создавање убави спомени. 

Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.