Општина Охрид доби донација од 50 таблет компјутери за ученици од социјално ранливи семејства

 Општина Охрид доби донација од 50 таблет компјутери од компанијата „Еколог Интернешнл“ кои ќе бидат наменети за учениците од социјално-ранливи семејства од Охрид кои имаат потреба од вакви електронски уреди за да можат да ја следат наставата „онлајн“.

Оваа донација е во насока на соодветно и успешно спроведување на наставата по електронски пат, во време на вонредни услови, предизвикани од пандемијата на Корона вирусот „Ковид 19“.

Освен во Охрид, компанијата донираше неколку илјади таблет компјутери и во други општини од Република Северна Македонија.