Фото на насловна - охридската Пошта, 1958 година

 Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси една фотографија која датира од пред повеќе од 60 години, и е одличен сведок и потсетување за генерациите кои паметат, како изгледал централниот дел на Охрид пред да започне неговиот раст и развој, се до ликот кој го има денес. 

Охридската пошта, фотографирана 1958 година. Оваа сведок-фотографија, за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.