Погледнете кои се најновите наслови во охридската Библиотека

 НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид постојано го збогатува  книжниот фонд со нови наслови. Еве што најново може да позајмите од Библиотеката: 

 • “Утро во Франкфурт” – Мирјана Стојановска
 • “Ромска душа” – Јасна Софија Косановиќ
 • “Да се биде прв” – Садије Алити, Шабан Синани
 • “Средновековен збороплет”
 • “Четирите реки на Мишима” – Огнен Коцевски
 • “Мост” – Борис Апостолов
 • “Чекори накај боговите” – Никола Кочовски
 • “Барем наутро”- Виолета Бојковска
 • “Насмевката на Мона Лиза” – Олдос Хаксли
 • “Лавиринт” – Влада Урошевиќ
 • “Театарски сложувалки” – Лилјана Мазова
 • “Кафез за душата” – Јован Дамјановски