Еве со кои наслови охридската библиотека го збогати книжниот фонд

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Поранешниот ти” – Луиз Вос
 • “Долината на стравот” – Артур Конан Дојл
 • “Сребрениот куфер” – Тери Тод
 • “Морам да знам” – Карен Кливленд
 • “Јас сум Малала” – Малала Јусафсај
 • “Се што чуваме” – Кери Лонсдејл
 • “Без сон” – П. Д. Џејмс
 • “Безнадежно” – Колин Хувер
 • “Исповеди” – Колин Хувер
 • “Приказната за госпоѓа Тркалезна и за нејзината дружина” – Виржиниа де Кастро и Алмеида
 • “Лесната принцеза” – Џорџ Мекдоналд
 • “Приказната за Доктор Дулитл” – Хју Лофтинг
 • “Морските самовили” – Лиман Френк Баум