Утре започнува Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски` во Велгошти

 Љубителите на фудбалот од утре  ќе уживаат во натпреварите во мал фудбал на спортското игралиште во Велгошти, каде оваа година по втор пат се одржува Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски`.

 На овогодинешниот турнир се пријавени вкупно 27 екипи поделени во 8 групи:
 
  ГРУПА А
 1. Хаак
 2. Северна Македонија
 3. Вела
 4. Стара Навика
 
ГРУПА B
 1. Хоби БЦ
 2. Влашка Маала
 3. Маркет Вилинец
 4. Мартин Блажески
 
ГРУПА C 
 1. Ресторан Острово
 2. Стефан 2013
 3. Вулкан
 4. Индиго
 
ГРУПА D
 1. Хотел Престол
 2. Видобишта
 3. Еуро Стил

ГРУПА E
 1. Покемони
 2. Хотел Чинго
 3. Лихнид 2003
  
ГРУПА F
 1. Рашанец
 2. Богомилска
 3. Жито леб
 
ГРУПА G 
 1. Бомбаши
 2. Ниче транс
 3. Левел уп

ГРУПА H
 1. Шампиони
 2. Фк Искра
 3. Окта
 
 
 Натпреварите започнуваат утревечер, со тоа што првиот натпревар ќе се одигра од 19 часот, а еве го редоследот за утрешните натпревари:

Од 19:00 часот е натпреварот помеѓу екипите Хаак и Вела.

Во 20:00 часот се натпреваруваат екипите на Хоби бц и Маркет Вилинец.

Во 21:00 часот ќе играат Хотел Престол и Еуро Стил.

Во 22:00 часот е последната утакмица помеѓу екипите на Ресторан Острово и ФК Вулкан.

За сите други натпреварувања и квалификации кои ќе следат, читајте деновиве на вашиот Ohrid Magazine!