Фото на насловна - Охрид, 1987

 За охридските убавини секогаш може да се зборува, и во нив да се ужива.

 Ние постојано ви нудиме задоволство да се насладувате на дел од убавините на Охрид, низ фотографии кои го прикажуваат градот денес, или некогаш. 

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна е слика на Охрид од 1987 година, позајмена од фејсбук групата `Охрид слики од минатото`, каде ја објави нашиот сограѓанин Ѓоко Симјаноски.