Дочек на Новата Година на градскиот плоштад во Охрид, сепак ќе има

 Дочек на Новата Година на градскиот плоштад во Охрид, сепак ќе има.

 На новогодишната забава на отворено ќе настапат: : Ѓоко Танески, Жармена, групите Бетис Бупс и Бекдор бенд, како и ди-џеј Петар. Дочекот на Новата 2019 година, плоштадот ќе ја збогати забавната програма за охриѓани и илјадниците домашни и странски гости , кои  престојуваат во Охрид.

Настанот е во организација на Здружението на охридскиот угостителски еснаф и Хотелско-туристичката асоцијација ХОТАМ.