Фото на насловна - Горна Порта во периодот на Втората Светска војна

 Фотографијата која овој пат го заслужи местото на насловната страна датира од периодот на Втората Светска војна.

 Тоа е всушност разгледница со Горна Порта, која ја позајмивме од фејсбук групата `Охрид слики од минатото`, каде истата ја постави нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.