Октомвриски новитети во книжниот фонд на НУ Библиотека `Григор Прличев`- Охрид

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Белиот кловн” – Дамир Милош
 • “Момчето во пижами на риги” – Џон Бојн
 • “Сештологија” – Ванчо Полазаревски
 • “Сакам книга” – Александар Кујунџиски
 • “Легендата за Марфи Компирката” – Овен Колфер
 • “Момчето молња” – Јагода Михајловска-Георгиева
 • “Со посвета” – Вера М. Самарјанин
 • “Бисерчиња од детски главчиња” – Славка Арсова
 • “Семеен албум” – Весна Мојсова-Чепишевска
 • “Три драми” – Евалд Флисар
 • “Глоговиот џбун” – Братислав Димитров
 • “Вистинска приказна за исчезнувањето на приказните” – Билјана Станковска