Сончево време и наредниве неколку дена

Убавото сончево време, според метеоролозите,  ќе трае и оваа работна недела, се до петок кога се очекува облачно и врнежливо време, со повремени обилни врнежи. Денешниот максимум на температурата беше 10˚С, а слично време – сончево со максимални десет се очекува и утре и во среда. Од четврток настапува облачност, а максималната дневна температура ќе биде до 8 степени Целзиусови.