Важно за пчеларите! Во Општина Охрид и Дебрца во четврток и петок ќе се реализира дезинсекција против комарци

Врз основа на одлуката на Советото на Општина Охрид за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина како општа противепидемиска мерка ЈЗУ Центар за јавно здравје Охрид ги изестува граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на Општина Охрид дека на ден 31.05.2018 (четврток) екипа на Центар за јавно здравје ќе сп

Прочитај повеќе

Центарот за јавно здравје во очекување на поволни временски услови за пролетна дезинсекција во Охрид и Дебрца

Согласно Акциониот план за ставање под контрола на вектор преносливите болести на територијата на општините Охрид и Дебрца, Центар за јавно здравје Охрид во пролетниот период предвидува обавување на ларвицидна дезинсекција на потенцијално ризични површини за развој на ларвицидна форма на комарците

Прочитај повеќе

Водата за пиење во Свиништа, Завој, Куратица, Опеница и Косел се уште е со лош квалитет

При повторената контрола и анализа на квалитетот на водата за пиење од селските водоводи во општина Охрид извршена на 14 и 15.03.2018 од страна на Центар за јавно здравје Охрид констатирано е дека во селата Свиништа, Завој, Куратица, Опеница и Косел водата за пиење од системот за водоснабдување сеуште е без дезинфекционо средство и со матност погол

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива