Времето во Охрид и наредниов период ќе биде променливо и нестабилно

Променливото време во Охрид ќе се задржи и следниов период, кога ќе преовладуваат облаците, со помали но чести сончеви периоди, а можноста за дожд и грмотевици ќе биде изразена пред

Прочитај повеќе

Од ноќеска започнува летното сметање на времето

Ноќва на 24-ти наспрема 25-ти март, започнува летното сметање на времето, кога стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, односно во 2 часот времето ќе се смета како 3 часот. До крајот на месецов, денот се наголемува и почнува да се стемнува околу 18 часот, а во летниот период денот е најголем и затемнувањето почнува околу 20 часот.

Прочитај повеќе

Викендов сонце, од понеделник повторно врнежи

Денес во Охрид времето е сончево со максимална дневна температура од 7˚С. И утре се очекува сонце со ниска утринска температура околу 0˚С и максимални 8˚С.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива