Билјанини Извори - место кое не се заобиколува.

Најпознатиот и најопеан симбол на Охрид, секако дека се Билјанините Извори. Тие се ремек-дело на природата, а сигурно дека не постои човек кој го посетил Охрид, а ги заобиколил Изворите

Прочитај повеќе

Бесплатен паркинг за Божиќ

Општина Охрид информира дека по повод големиот христијански празник Божиќ, ЈП Билјанини Извори донесе одлука на ден 07.01.2018 година (недела) користењето на услугите на јавниот градски простор со кој стопанисува да биде бесплатно за сите нејзини корисници.

Прочитај повеќе

Локалитет "Свети Наум" - многу убавини на едно место

На 28 километри од градот Охрид, помеѓу бесрајното синило на Охридското Езеро и високиот планински масив на планината Галичица, се наоѓа локалитетот Свети Наум. Локалитетот е опкружен со божествена природа и зрачи со убавина, култура, историја и традиција.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива