Места во околината

Кога од Охрид се патува за Битола во селото Лескоец се забележува патоказ кој насочува кон Скребатно и црквата Света Богородица.Скребатно се наоѓа во пазувите на планината Петрино, на 1200 метри надморска височина и на девет километри оддалеченост од селото Лескоец, во мошне пејсажен предел.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива