Охридската саат-кула

Едно од обележјата на Охрид што е интересно за посетителите на градот е и саат- кулата која се наоѓа во зеленилото на Бајрот, во месноста Дебој, Месокастро. Со едноставна архитектура, била изградена од Чавуш Дере Сулејман-ага во 1726 година. Висока е 12 метри, а часовникот е поставен во дрвениот крај на кулата.

Прочитај повеќе

Зошто Охрид?

По што е толку посебен Охрид? Зошто да го одберете како своја дестинација. Има безброј причини за тоа, а ние ви посочуваме само десет.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива