Охридска вонвременска убост

Охрид има убавина, природа, шарм, кои не се мерат со изминувањето на времето, бидејќи во секој документиран период можеме да се насладуваме на вредностите со кои се забележал моментот од поблиското или подалечно минато. Една таква фотогрфија со нас сподели и нашиот сограѓанин Митко Лукан,

Прочитај повеќе

Охрид создава бајки

Убавината на Охрид се пресликува во секој момент, секојдневно, во секое годишно време. Еден прекрасен зимски пејзаж, дело на нашиот читател Кирил Димов-Гафиљ, бајковито ја отсликува непроценливата убавина на природата. Уживајте во оваа фотографија, која се совпаѓа со моменталните временски прилики, кои прогнозираат студено време со максимална темпе

Прочитај повеќе

Зошто Охрид?

По што е толку посебен Охрид? Зошто да го одберете како своја дестинација. Има безброј причини за тоа, а ние ви посочуваме само десет.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива