Природната убавина што го краси Езерото

Ова е уште една од многуте фотографии на нашите читатели, кои знаат од едноставни нешта да направат вистинска уметност. А поубава уметност од природата нема. Зрачи со убавина, спокој и одмор за душата и очите

Прочитај повеќе

Алексеј – ден потоа

Еве како утрово изгледа дел од крајбрежјето на немирното Езеро. Со надеж дека синоќешните слики нема да се повторат, денес се санираат штетите од излевањето кое повторно оштети дел од кејот

Прочитај повеќе

Неколку факти за Охридската пастрмка

Еден од заштитните знаци на Охрид несомнено е Охридската пастрмка, која живее во Охридското езеро. Денот го поминува во длабочините и на места што пооддалечени од брегот, а на површината на водата испливува навечер, кога лови муви. Понекогаш приоѓа до самиот брег, во плитките води, барајќи храна од подводните растенија. Охридската пастрмка е специ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива