Градоначалникот Пецаков оствари средба со претставници на "Охрид СОС"

Денеска, градоначалникот Кирил Пецаков, оствари средба со претставници на „Охрид СОС“. Целта на средбата беше во насока на воспоставување подобра комуникација која ќе резултира со идеи и проекти кои ќе бидат во интерес на градот.На средбата градоначалникот ги информираше за тековните проекти што се реализираат, како и за идните проекти и за актив

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридската Пошта, 1958 година

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси една фотографија која датира од пред повеќе од 60 години, и е одличен сведок и потсетување за генерациите кои паметат, како изгледал централниот дел на Охрид пред да започне неговиот раст и развој, се до ликот кој го има денес.

Прочитај повеќе

Центарот за јавно здравје со мобилни екипи излегува во пресрет на старите лица, лицата со хендикеп и бремените жени

Со цел да се намали ризикот од ширењето на корона вирусот и заштити популацијата на стари лица, како ранлива и најпогодена категорија од епидемијата на корона вирус, но и на бремените жени и лицата со хендикеп, Центар за јавно здравје Охрид излегува во пресрет со своите услуги за овие категории пациенти. Од Центарот информираат дека за лицата н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива