Кривата кула во Пиза се исправува

Кривата кула во Пиза, која е една од најпопуларните туриситчки атракции во светот, а многу инженери и историчари беа загрижени поради накривеноста. Сепак, неодамнешно истражување покажа дека кулата, всушност, се исправува и тоа за 4 сантиметри.Ова се случило благодарение на проектот за стабилизација, кој се спроведува од 2001 година досега. Истра

Прочитај повеќе

Сообраќај во две насоки на булеварот "Македонски Просветители"

На булеварот „Македонски Просветители“ се воведува нов режим на сообраќај, односно од Кружниот тек на Булевар „Туристичка“ до пресекот со улицата „Димитар Влахов“ сообраќајот ќе се одвива во две насоки. За останатите делови од Булеварот „Македонски Просветители“ продолжува да важи постоечкиот режим на сообраќај.Овој режим на сообраќај важи до нос

Прочитај повеќе

Сообраќај во две насоки на булеварот "Македонски Просветители"

На булеварот „Македонски Просветители“ се воведува нов режим на сообраќај, односно од Кружниот тек на Булевар „Туристичка“ до пресекот со улицата „Димитар Влахов“ сообраќајот ќе се одвива во две насоки. За останатите делови од Булеварот „Македонски Просветители“ продолжува да важи постоечкиот режим на сообраќај.Овој режим на сообраќај важи до нос

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива