Автопатот Кичево-Охрид ќе се гради до крајот на 2023

Капитални инвестиции во вредност од 10 милијарди и 885 милиони денари во делот на патната мрежа, железницата, гасификацијата и комуналната инфраструктура најавува Министерството за транспорт и врски за годинава.Планирани се активности за изградба на автопатски делници на Коридор 8 и Коридор 10 д, со 6,1 милијарда денари, интензивирање на изградба

Прочитај повеќе

Кина го пушти во употреба најдолгиот подводен тунел

После четири години изградба, Кина го отвори својот досега најдолг подводен тунел кој е дел од автопат. Станува збор за тунелот Таиху, долг 10,79 км, кој се протега под езерото Таиху во источната кинеска провинција Џиангсу. Властите соопштија се изградбата на тунелот чинела 1,56 милијарди долари, а изградбата почнала на 9 јануари 2018 година.Во и

Прочитај повеќе

"Охридски Комуналец" донира садници на државните и јавни институции

Ј.П.„Охридски Kомуналец” доделува по 50 садници сезонски цветен расад на државните и јавните институции кои дејноста ја обавуваат на територијата на општина Охрид.Садниците се од сопствено производство, а целта на акцијата е да се даде поттик на општествено одговорните институции да ги разубават своите дворови. Со своето уредено цветно катче

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива