Деветмина парализирани пациенти проодеа благодарение на швајцарски иновативен третман

Тим од швајцарски научници откри една можеби клучна работа која на луѓето со тешки повреди на рбетот може да им помогне повторно да застанат на нозе. Деветмина пациенти со хронични повреди на рбетот повторно проодеа благодарение на мешавина од електростимулација и интензивна физикална терапија, покажаа резултатите на нова швајцарска студија. Сите

Прочитај повеќе

Airbnb воведува нова опција која долго време ја бараа корисниците

Едно нешто што корисниците на Airbnb го критикуваа со години е тоа што при пребарувањето на сервисот не се прикажуваат трошоците за чистење, така што вкупната цена на крајот е повисока. Таквата цена е нереална, а од Airbnb конечно ќе го сменат тоа.Од наредниот месец корисниците при пребарувањето ќе можат да ја активираат опцијата покрај трошоците

Прочитај повеќе

Од 15 октомври до 15 ноември, традиционално се одбележува Месецот на книгата

Во овој период НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид која е од отворен тип секојдневно бележи посети на ученици од основните и средни училишта. Вработените во Библиотеката исцрпно ги информираат со дејноста на библиотеката и процесот на доаѓање на книгата во рацете на читателите а тие имаат можност бесплатно да ја разгледаат оваа установа. Би

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива