Конкурс за доделување општинска награда - Патрон на градот "Св.Климент Охридски"

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2022 година.Наградата се доделува за животно дело, односно долгогодишни остварувања и врвни достигнувања во сите области од општествениот живот кои се од особено значењ

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување општинска награда - Патрон на градот "Св.Климент Охридски"

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2022 година.Наградата се доделува за животно дело, односно долгогодишни остварувања и врвни достигнувања во сите области од општествениот живот кои се од особено значењ

Прочитај повеќе

Прозно - поетски настан "Сите лица на слободата"

Утре, 13-ти ноември, во објектот на кафе-барот „Шила“ ќе се одржи прозно-поетски настан „Сите лица на слободата“, на кој учесниците ќе се претстават со творби поврзани со темата слобода. Оваа средба се организира во чест на одбележувањето на Денот на ослободувањето на Охрид, 7-ми ноември. Учесници се: Наталија Кичеец, Смиле Наумоски – Брсјак, Корд

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива