Во тек е ликовен и литературен конкурс "Есента со своите најубави бои блика, во полиња и градини на берба ве вика"

Согласно Одлуката за усвојување на измените на Програмата на одделението за заштита и влијание на животната средина за 2022 год.на Општина Охрид бр.08-10518/10 од 29.07.2022г, Општина Охрид објавува: ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА НА ТЕМА„ ЕСЕНТА СО СВОИТЕ НАЈУБАВИ БОИ БЛИКА, ВО ПОЛИЊА И ГРАДИНИ НА Б

Прочитај повеќе

Во сабота вонредна крводарителска акција - "Подај рака за живот! Дарувај крв!"

За да се задоволат потребите од крв и крвни продукти за пациентите во здравствените установи во Охрид, Црвен крст Охрид организира вонредна крводарителска акција. Акцијата ќе се реализира на 10.09.2022 (сабота) во просториите на НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во периодот од 10-14 часот. Ги повикуваме нашите сограѓани да ја искажат свој

Прочитај повеќе

Петто издание на Меѓународната уметничка колонија во организација на Здружението "За Трпејца со љубов"

Од завчера до утре 6 септември во Трпејца се одржува петтото издание на Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2022“.На колонијата творат уметниците: Мајкал Клос од Канада. Владисав Богичевиќ од Ниш - Србија, Петрит Лараку од Поградец - Албанија и Наташа Попоска - Карче, Хава Реџепи, Елена Ѓурѓиноска и Ѓоко Симјаноски од Охрид.Сликарите твора

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива