Најпопуларниот јутјубер минатата година заработил 54 милиони долари

Иако професиите јутјубер и инфлуенсер на Instagram илиi TikTok не постоеја пред десетина години, денес многу млади кога ќе пораснат го работат токму тоа. Додека порано нивните амбиции беа поинакви и сакаа да бидат доктори, астронаути, наставници итн, днес сакаат да бидат ѕвезди во дигиталниот свет.Тие кои навистина ќе успеат во тоа на своите кана

Прочитај повеќе

Колку сме биле зависни од паметните телефони минатата година?

Многумина не се свесни колку време поминуваат на телефон. Компанијата App Annie, која ги следи тие статистики, објави интересни податоци за навиките при користењето на смартфоните и аоликациите, кои го докажуваат она што добро го знаеме – дека сме како залепени за екраните на мобилните телефони.Објавените податоци се однесуваат на минатата година

Прочитај повеќе

Св. Василиј Велики - Василица

Свети Василиј Велики е христијански светец, теолог и епископ од Кападокија, Мала Азија, кој се слави како голем поборник за православната вера, пристаниште на моралната чистота и столб на Црквата. Свети Василиј Велики е еден од најголемите светци на христијанството. Роден е во 330 година во Неокесарија, во Понт, од родители Василиј и мајка Све

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива