Дигитална мапа за појасите на трска долж охридското крајбрежје

Во текот на месец декември 2022 годинава, Здружението за заштита и одржлив развој на животната средина‐ Регионален зелен центар Охрид, ја спроведуваше активноста Изработка на дигитална мапа во рамки на проектот „Мапирање и управување со трската во Охридското Езеро“. Проектот се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демок

Прочитај повеќе

Кoj e најмоќниот пасош во светот?

Штотуку излезе најновото рангирање на јачината на пасошите во светот според бројот на земји во кои нивните жители можат да патуваат без да им треба виза.Т.н. индекс Henley Passport Index ранигра 199 земји во светот врз основа на нивната слобода да патуваат без виза во 227 дестинации.Оценувањето на пасошите се врши со доделување по еден поен за

Прочитај повеќе

Кoj e најмоќниот пасош во светот?

Штотуку излезе најновото рангирање на јачината на пасошите во светот според бројот на земји во кои нивните жители можат да патуваат без да им треба виза.Т.н. индекс Henley Passport Index ранигра 199 земји во светот врз основа на нивната слобода да патуваат без виза во 227 дестинации.Оценувањето на пасошите се врши со доделување по еден поен за

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива