По европски терк се опремува и усовршува ОЕМУЦ "Св.Наум Охридски"

Градоначалникот Кирил Пецаков беше во посета на ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ којшто периодов со финансиска поддршка на локалната власт доби нова најсовремена oпрема која го олеснува воспитно образовниот процес, а на учениците им овозможува пристап до информации.

Прочитај повеќе

По европски терк се опремува и усовршува ОЕМУЦ "Св.Наум Охридски"

Градоначалникот Кирил Пецаков беше во посета на ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ којшто периодов со финансиска поддршка на локалната власт доби нова најсовремена oпрема која го олеснува воспитно образовниот процес, а на учениците им овозможува пристап до информации.

Прочитај повеќе

Србија до 2050 година ќе изгуби 1/5 од населението

Проекциите покажуваат дека бројот на Жители во Србија до средината на 21 век ќе биде помал за 1,4 милиони луѓе или за 1/5, покажа Националниот извештај за човечкиот развој во Србија за 2022 година.До 2041 година речиси секој четврти жител на Србија ќе има над 65 години. Падот на населението ќе ја погоди целата држава, но нема еднакво да ги погоди

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива