Да се отстранат пловните објекти од "Сараиште" и "Канео"

Општина Охрид упатува апел до сопствениците на пловни објекти (кајчиња) кои се лоцирани на крајбрежниот појас на локалитетите „Сараиште“ и „Канео”, истите да ги отстранат во најбрз можен рок.Пловните објекти треба да се отстранат поради тековно одржување и чистење на крајбрежјето во овој потег од општината, со цел непречено користење од страна на

Прочитај повеќе

"Генералка викенд" во Охрид

Во сабота на 07.05.2022 година Охрид ќе се приклучи на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ која се организира во повеќе општини во државата.Еколошката акција ја организира „Мен енд маунтен“ со поддршка на Пивара Скопје, Пакомак и Министерството за животна средина. Целта на акцијата е подигнување на еколошката свест за одговорност кон природата и за секои

Прочитај повеќе

Heineken со целосно црна реклама која заштедува доволно енергија за мал град

Пивскиот бренд Heineken на бразилскиот пазар емитуваше целосно црна реклама, со цел да ја подигне јавната свест и да ги покани Бразилците да земат учество во компанискиот проект за зелена енергија.Како што пренесува порталот Маркетинг 365, целосно црната реклама била создадена користејќи неосветлени екрани и беше емитувана за време на бразилскиот

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива