Од денес започна реконструкцијата на улицата "Охридска Бригада"

Надлежните служби на Општина Охрид, денес започнуваат со градежни активности за реконструкција и асфалтирање на ул. „Охридска Бригада “ во должина од 527 метри. Во рамки на градежните активности предвидено е замена на стариот тампон со нов, вадење на стариот асфалт и асфалтирање по целата должина на улицата. Проектот е дел од Програмата за уреду

Прочитај повеќе

Во пресрет на големиот празник - за чудата на Свети Наум Охридски

Преподобниот Наум Охридски – Чудотворец има два празника, едниот е во зимскиопт период и се празнува на 5 јануари/23 декември, а другиот во летниот период на 3 јули/20 јуни. Поради тоа што во зимскиот период одењето на манастир било отежнато поради временските услови, а и поради тоа што празникот е непосредно пред големиот празник Рождество Хрис

Прочитај повеќе

Амбасадорот Жбогар и градоначалникот Георгиески извршија увид на охридското крајбрежје

Актуелните активности за соодветно уредување на крајбрежјето на Охридското Езеро во насока на исполнување на препораките од УНЕСКО и зачувување на природното и културното наследство на Охридскиот регион беа дел од главните теми на кои денеска разговараа градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески и амбасадорот на ЕУ во Република Северна

Прочитај повеќе