Конкурс за најдобар расказ

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распишува годинешниот: КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ Услови за учество на Конкурсот:Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој полнолетен граѓанин на Република Македонија;Трудовите треба да се достават во печатена форма во три примероци, под

Прочитај повеќе

Започнаа 35. Републички спортски игри на лица со телесен инвалидитет

Денеска во СРЦ „Билјанини извори“ започнаа 35. Републички спортски игри на лица со телесен инвалидитет. Учесниците и организаторите во име на Општина Охрид ги поздрави советникот Наум Јамандиев и им посака успешно натпреварување.На спортските игри учествуваат 110 спортисти во атлетика, пинг понг и стрелаштво. Овие спортски игри се и со меѓународн

Прочитај повеќе

Дезинсекцијата против возрасни комарци се одложува за 20 јуни

Поради неповолни временски услови (ветар, дожд) дезинсекцијата против возрасни комарци која требаше да се спроведе на 12.06.2023 беше прекината и истата се одложува за 20.06.2023 год.Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Охрид дека на ден 20.06.2023 год. (вторник), екипата на Приматекс ќе спроведат теристичк

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива