НУ Библиотека „Григор Прличев“ и Црвен крст со проект „Книгата поблиску до старите лица“

Во рамките на одбележувањето на Неделата на грижа за стари лица денеска во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид беа членови на координативното и оперативното тело на програмата Грижа за стари лица „Најди време“ од Црвен крст – Охрид. Во пријатен и срдечен амбиент вработените во Библиотеката и претставниците на Црвениот крст ги догов

Прочитај повеќе

Собор на св. Архангел Михаил

Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот Собор на свети архангел Михаил, меѓу народот попознат како Аранѓел, Оранѓел или Аранѓеловден. Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили. Именден праз

Прочитај повеќе

Собор на св. Архангел Михаил

Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот Собор на свети архангел Михаил, меѓу народот попознат како Аранѓел, Оранѓел или Аранѓеловден. Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили. Именден праз

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива