Традиционална крводарителска акција за празникот Св.Климент

Традиционалната крводарителска акција која во организација на Црвен крст Охрид секоја година се одржува за празникот Св.Климент, и оваа година ќе се реализира во ОУ „Св.Климент Охридски“ (спортска сала) во Охрид и тоа денес, на 8 август (понеделник) во периодот од 19-24 ч. и утре, 9 август (вторник) во периодот од 9-13 ч. Зголемената потреба од к

Прочитај повеќе

Изложба на книги од роднокрајни автори родени во август

Пред пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид веќе е поставена изложбата на книги од роднокрајни автори родени во месец август. Традиционално и на овој начин потсетуваме на нивните родендени и на нивното богато творештво. Во август се родени: Радослав Петковски, Ангеле Грозданоски, Живко Чинго, Славе Николовски – Катин и Крис

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Оваа недела од најновата набавка во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ви предлагаме да ги побарате и да ги прочитате следните книги: „Солта во морето“ од Рута Шепетис, „Моја до полноќ“ од Лиса Клејпас, „Тајниот говор“ од Том Роб Смит и „Умри за мене“ од Синтија Идн. Четирите наслови се во издание на Сакам книги и се најавуваат како бестселери на пре

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива