Измени: Tрговците во туристичките места ќе работат во недела и на празници!

Собранието на Северна Македонија денеска ги усвои измените и дополнувањата на Законот за трговија со кој се овозможува работа во недела и државни празници на сите трговци на мало и на големо во туристичките места, утврдени со Законот за туристичка дејност, објави на Фејсбук министерот за економија Крешник Бектеши.Според министерот, со измените и

Прочитај повеќе

Координиран состанок на претставници од локалната власт и СВР Охрид во пресрет на туристичката сезона

Со координирани активности на надлежните служби ќе се настојува да се решаваат комунално- сообраќајните проблеми во Охрид летово. Ова беше заклучено на денешниот работен состанок што Секретарот на Општина Охрид, Александар Китески го одржа со претставници од Локалниот инспекторат и од СВР – Охрид, непосредно пред официјалниот старт на летната тури

Прочитај повеќе

Нема веќе лажење – возраста на корисниците на Instagram ќе ја проверува вештачка интелигенција

Instagram ги смени правилата за приватност околу прикажувањето на содржините за тинејџерите за да ги заштити малолетниците од штетни содржини на мрежата, но младите таквите правила ги заобиколуваат без никакви проблеми. Но, таквата форма на лажење на Instagram наскоро ќе биде невозможна, барем за корисниците во САД и оваа социјална мрежа во Америка

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива