Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

Православните верници денес го одбележуваат големиот празник Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста. Кoга на Прeсвeта Дeва Марија ѝ сe навршилe тритe гoдини oд раѓањeтo, нeјзинитe свeти рoдитeли Јoаким и Ана ја дoвeлe oд Назарeт вo Eрусалим за да ја прeдадат на Бoга на служба спoрeд свoeтo прeтхoднo вeтувањe. Три дeна пат има oд Нзарeт дo

Прочитај повеќе

Градоначалникот Пецаков во посета на дневниот центар "Зраци"

По повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, 3-ти декември, градоначалникот Кирил Пецаков денеска беше во посета на Дневниот центар за лица со посебни потреби „Зраци“.Со вработените кои секојдневно се ангажирани за грижа на лицата со попреченост, градоначалникот разговараше за начинот на функционирање и тековните потреби на центарот.

Прочитај повеќе

Општина Охрид ќе доделува стипендии за ученици и студенти со ретки болести и интелектуална попреченост

Општина Охрид во рамки на програмите за претстојната година за прв пат предвидува доделување на стипендии за ученици, студенти, магистранти и докторанти со ретки болести и интелектуална попреченост, кои учат и студираат во државни и приватни училишта односно универзитети.Оваа мерка денеска по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби ј

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива