Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, го одбележа 8 Март, Интернационалниот ден на жената

Со дебатата „УИНТ и 8 Март“, Универзитетот „Св. Апостол Павле“, го одбележа 8 Март. Учесниците на дебатата проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска, проф. д-р Јованка Дамоска Секулоска, проф. д-р Анета Велкоска, проф. д-р Дијана Цапеска Богатиноска како и студентките Ана Алексова и Рахела Бушиноска зборуваа за жените кои ги инспирирале, по

Прочитај повеќе

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, го одбележа 8 Март, Интернационалниот ден на жената

Со дебатата „УИНТ и 8 Март“, Универзитетот „Св. Апостол Павле“, го одбележа 8 Март. Учесниците на дебатата проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска, проф. д-р Јованка Дамоска Секулоска, проф. д-р Анета Велкоска, проф. д-р Дијана Цапеска Богатиноска како и студентките Ана Алексова и Рахела Бушиноска зборуваа за жените кои ги инспирирале, по

Прочитај повеќе

Почнаа подготовките за натпреварот „Млади библиотекари“

Библиотерското здружение на Македонија ќе го организира 22 Републички натпревар „Млади библиотекари“.Како негова претходница по традиција ќе се одржи Општинскиот натпревар на кој годинава се поканети да учествуваат ученици и училишта од општините Охрид и Дебрца. Право на учество на натпреварот имаат членовите на библиотеките на Основните училишт

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива